WARSZAWSKI FESTIWAL KULTURY PIWNEJ I i II EDYCJA
Impreza zainicjowana przez Kompanię Piwowarską ma na celu edukowanie miłośników piwa w zakresie kultury piwnej. Podczas pierwszej edycji festiwalu odpowiadaliśmy za kompleksową organizację tego wydarzenia, której motywem przewodnim była Warszawa lat 20. Uczestnicy poznali tajniki ważenia piwa, jego różne rodzaje, a także dowiedzieli się, jak powinno się degustować piwo i jakie potrawy pasują do złotego trunku. Podczas drugiej edycji postawiliśmy na wyeksponowanie warszawskiego folkloru. Piwoszom przygrywały Kapela Czerniakowska, Kapela Praska, Kapela Staśka Wielanka, Kapela Warszawska i Kapela Panów z Twardej. Dużą atrakcją były „Piwne Inspiracje Kulinarne”, w trakcie których Daniel Hucik, znany z programu MasterChef, na oczach publiczności przygotował potrawy na bazie piwa, a goście mieli okazję ich degustacji.
Zajęliśmy się:
- współtworzeniem koncepcji
- przygotowaniem scenografii i aranżacją przestrzeni
- przygotowaniem programu artystycznego
- opracowanie programu Piwne Inspiracje Kulinarne
- obsługą techniczną
- budową infrastruktury festiwalu